Wat is Bicycle Day?

door | 12 apr 2023 | Microdosing, 1P-LSD, Tincturen

Elk jaar vieren we op 19 april met Bicycle Day de ontdekking van LSD. Op 19 april 1943 onderging de Zwitserse chemicus Albert Hofmann namelijk de eerste LSD-reis ter wereld. Sinds de jaren ’80 staan we hier bij stil ofwel door het gebruik van LSD op feestjes, ofwel door een fietstochtje te maken… En sommigen beiden. Maar ook met serieuze seminars over de werking van LSD als therapeutisch middel tegen o.a. depressie en online social media events.

Het verhaal achter Bicycle Day
Albert Hoffman was een Zwitserse scheikundige die planten en schimmels zoals moederkoren en hun bestanddelen bestudeerde voor gebruik als medicijnen. Op 16 november 1938 synthetiseerde Hofmann voor het eerst LSD terwijl hij onderzoek deed naar lyserginezuurdiethylamidederivaten om een ​​analepticum te verkrijgen (een stimulerend middel voor de ademhaling en de bloedsomloop). Omdat dit mislukte, legde Hofmann LSD vijf jaar opzij, tot 19 april 1943. Die dag morste hij per ongeluk een kleine hoeveelheid (ongeveer 250 microgram) LSD op zich terwijl hij het opnieuw synthetiseerde en ontdekte de krachtige effecten voor de eerste keer:

 

“[Ik voelde] rusteloosheid, gecombineerd met een lichte duizeligheid. . .[en] een niet onaangename bedwelmde toestand, gekenmerkt door een extreem geprikkelde fantasie. In een dromerige staat. . .”

 

Hofmann ging, begeleid door zijn laboratoriumassistent, op de fiets naar huis, zoals in die tijd gebruikelijk was in Bazel vanwege oorlogsbeperkingen. De rit naar huis voelde als een ‘bad trip’ voor Hofmann. Maar toen ze de dokter belden, was hij fysiek in orde. Hij voelde zich daarna niet meer zo bang en genoot van de rest van zijn reis. Later beschreef hij in zijn boek LSD – My Problem Child. (klik op de link voor het hele boek in pdf):

 

“Kaleidoscopic, fantastic images surged in on me, alternating, variegated, opening and then closing themselves in circles and spirals, exploding in colored fountains, rearranging and hybridizing themselves in constant flux.”

 

1P-LSD als alternatief voor LSD
LSD zelf is bijna over de hele wereld illegaal. In Nederland hebben we (nog) een aantal legale alternatieven uit dezelfde familie, zoals het semi-synthetische 1-Propionyl-d-lyserginezuur diethylamide (1P-LSD). Ook wel “Pink Sunshine” of “Alice” genoemd. Net als LSD is het een hallucinogeen en produceert het bij hoge hoeveelheden veranderingen in perceptie, gedachten en stemming.

Effecten 1P-LSD
1P-LSD geeft energie, productiviteit, een verbeterde concentratie, makkelijker kunnen werken of studeren, meer enthousiasme en motivatie, een beter humeur, makkelijker beslissingen kunnen nemen en over het algemeen positiever in het leven staan.

Wil jij microdoseren met 1P-LSD? Koop dan het kant en klare product in de webshop. Heb je hulp nodig? Met alle liefde help ik je verder. Kijk dan bij het aanbod onder coaching.